• PRO TV
  • Consumul drogurilor in randul studentilor a devenit din ce in ce mai frecvent

Consumul drogurilor in randul studentilor a devenit din ce in ce mai frecvent

Consumul drogurilor in randul studentilor a devenit din ce in ce mai frecvent

Studentii care consuma droguri ar trebui sfatuiti si sprijiniti, in loc sa fie disciplinati atunci cand nu se comita o infractiune penala. 

Doi din cinci studenti sunt consumatori de droguri, conform unui studiu de la Nation Union of Students. Cele mai comune sanctiuni ale universitatilor reprezinta un avertisment formal, dar expertii declara ca pedeapsa impiedica consumatorii sa caute ajutor. 

Intr-un studiu in care s-au folosit 2800 studenti, s-a demonstrat ca acestia consuma canabis, ecstasy, cocaina si oxid de azot. Cercetarea realizata de NUS a declarat ca excesul de droguri este un "comportament obisnuit si frecvent", cu 39% studenti care utilizeaza aceste substante, canabisul fiind cel frecvent utilizat. 

17% dintre acestia au utilizat droguri inainte, insemnand ca 56% dintre ei au incercat drogurile, cel putin o data in viata. 

Pe langa utilizarea in scopuri recreative, a existat si un numar mic de utilizatori care foloseau drogurile cu scopul de a se concentra in perioada sesiunii de examene. 

Raportul, realizat in colaborare cu Release, o organizatie caritabila cu expertiza in domeniul drogurilor, se opune in abordarea unei pedepse din partea autoritatilor universitare.

In loc sa cheme politia si sa implementeze diverse pedepse pentru consumul de droguri, cercetarea sustine ca studentii ar trebui sfatuiti si invatati despre educatia sanatatii. S-a declarat ca au existat mai mult de 2000 de incidente anul trecut in care studentii au fost surprinsi avand la ei droguri.

Masurile disciplinare cele mai comune erau diverse avertismente formale, care puteau conduce la o exmatriculare temporara sau permanenta. Aproximativ un sfert din incidente au fost raportate politiei. 

Au existat preocupari in ceea ce priveste sanatatea mintala si bunastarea studentilor. In acest studiu se descrie cum studentii recurg la consumarea drogurilor din cauza stresului si al sanatatii mintale. 

Aproximativ 3 sferturi din consumatorii de droguri sustin ca ei recurg la abuzul de aceste substante pentru a reduce stresul. Majoritatea universitatilor sustin ca eradicarea acestei probleme se poate reduce prin acordarea mai multor pedepse, in functie de gravitatea incidentului. 

Universitatile trebuie sa ia alte masuri pentru a preveni consumul de droguri in randul tinerilor si sa gaseasca alte metode care nu implica pedeapsa. 

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Articole știri

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni